Detoxikácia a potraviny

Detoxikácia

Detoxikácia a potraviny

Detoxikácia prebieha v tele každého človeka v podstate každý deň a to bez toho, aby sme si to uvedomovali. Jednoducho chemické procesy organizmu nie sú podriadené nášmu vedomiu. Detoxikácia sa však dá vykonávať aj vedome a pomocou cielených procesov. Teda máme na mysli úpravu stravy a zvýšenie funkcií jednotlivých systémov v našom tele. Prvým krokom je to, aby sme si svoju stravu upravili na ľahšiu verziu. To znamená, že vynecháme mastné a nezdravé jedlá. Týmito sú určite bravčové mäso, ktoré obsahuje veľa tuku, rôzne údené výrobky, ťažké syry a mliečne výrobky, ktoré tiež dokážu zaťažiť náš organizmus. Je tiež vhodné vynechať výrobky s pečiva a aj cestoviny, ryžu, zemiaky. Teda suroviny, ktoré tvoria väčšinou prílohu k mäsu.

Takéto jedlo je pre náš organizmu príliš ťažké a môže dôjsť k tomu, že telo ho nebude vedieť účinne spracovať a začne sa nám ukladať tuk. to je presne ten stav, o ktorý nestojíme a chceme sa mu vyhnúť. Počas detoxikácie je telo oslabené a vystavujeme ho určitému stresu, pretože mu zrazu priškrtíme príjem živín a ono bude chcieť vytvárať zásoby v podobe tuku. Práve preto je dôležité vynechať spomínané potraviny, ktoré by nám podporili práve tento proces. Namiesto toho si do jedálneho lístku zaraďme veľa zeleniny, ktorá má neuveriteľne veľa možností na prípravu a my si dokážeme vystavať svoj jedálny lístok veľmi pestro.

Pre ďalšie prehliadanie webovej stránky musíte schváliť používanie súborov cookies. Ďalšie informácie

Táto stránka používa súbory cookies pre lepší užívateľský zážitok. Ak súhlasíte s používaním súborov cookies, kliknete na tlačidlo „Súhlasím“, alebo pokračujte v prehliadaní webovej stránky.

Zatvoriť