Zápcha je nepríjemná a niekedy aj nebezpečná!

Zápcha

Zápcha je nepríjemná a niekedy aj nebezpečná!

Pravidelne sa stravujeme, pravidelne chodíme do práce, pravidelne vstávame, ale nie každý má to šťastie, aby pravidelne chodil na veľkú potrebu. Mnohých trápi zápcha (viac informácií nájdete tu: http://www.lekar-odpoveda.info/zapcha). Všetko je zavinené tým, že nedbáme o zloženie našej stravy. Kupujeme si jedlá v bufetoch, v reštauráciách či fast foodoch. Pritom vieme dobre, že doma navarené jedlo je najzdravšie a najľahšie stráviteľné. Ako sa vyhnúť zápche? Ako jej predísť? Čo robiť aby vyprázdňovanie bolo pravidelné? Najprv treba upraviť jedálniček. Ten je alfou a omegou. Treba vypustiť všetky cukry, škroby a bielu múku. Treba zaradiť zeleninu, ovocie, vlákninu a niektoré superpotraviny. Naše črevá pracujú neúnavne, a majú čo robiť, aby sa im v tom darilo. Všetky vnútorné orgány sa podieľajú na vylučovaní stravy. Keď potraviny prejdú cez tráviaci trakt, svoje konečné miesto nájdu v črevách. Tu sa už dostávajú do štádia vylučovania. Ak je naša strava nezdravá, tak sa v črevách hromadia odpadové látky a toxíny, ktoré sa tak natlačia na seba, že stolica sa stáva tvrdou, nepoddajnou a jednoducho takú stolicu črevá nevládzu dostatočným tempom posúvať. Takto sa stretávajú ďalšie a ďalšie množstvá a na koniec vzniká zápcha. V dostatočnom množstve skonzumovaná vláknina sa postará o to, aby sa vylučovacie procesy zmobilizovali a aby zápcha zmizla.

Pre ďalšie prehliadanie webovej stránky musíte schváliť používanie súborov cookies. Ďalšie informácie

Táto stránka používa súbory cookies pre lepší užívateľský zážitok. Ak súhlasíte s používaním súborov cookies, kliknete na tlačidlo „Súhlasím“, alebo pokračujte v prehliadaní webovej stránky.

Zatvoriť